Πάτμος

Η Πάτμος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, σε αντίθεση με τα περισσότερα κοσμοπολίτικα νησιά θα αποφύγετε το συνωστισμό και τη κοσμοσυρροή. Η Πάτμος διατηρεί τον αρχοντικό χαρακτήρα της ενώ συνδυάζει την παράδοση με τις μοντέρνες επιρροές των επισκεπτών της.

Γνωστή ως το νησί της Αποκάλυψης αφού ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε στο σπήλαιο της Αποκάλυψης το παγκοσμίως γνωστό βιβλίο, την Αποκάλυψη, προς τιμήν του χτίστηκε το επιβλητικό Καστρομονάστηρο στο κέντρο του οικισμού της Χώρας και ένα από τα ψηλότερα σημεία στο νησί για προστασία από τους πειρατές. Το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι καθώς και το μουσείο είναι αξιοθέατα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε κατά την διαμονή σας στο νησί.

Με μήκος ακτής μεγαλύτερο από 63 χιλιόμετρα και το μεγαλύτερο μέρος εύκολα προσβάσιμο με όχημα ή με τα πόδια, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό παραλίας για τα γούστα σας. Από οργανωμένες αμμώδεις, πετρώδεις ή με βότσαλο έως απόκρημνες και δύσβατες παραλίες, όλες μερικά λεπτά από τους περισσότερους οικισμούς στο νησί. Δείτε περισσότερα για παραλίες.

Οι κύριοι οικισμοί του νησιού είναι η Σκάλα, το εμπορικό λιμάνι και κέντρο του νησιού, η παραδοσιακή Χώρα, ο Κάμπος με την κοσμοπολίτικη παραλία του, και ο Γροίκος. Δείτε περισσότερα για τα χωριά.

Το μεγαλύτερο μέρος της Πάτμου είναι ασφαλτοστρωμένο αλλά και οι μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι είναι προσβάσιμοι με το μοτοποδήλατό σας, σε αντίθεση με αυτοκίνητο όπου δεν μπορείτε να έχετε παντού πρόσβαση.

PATMOS WEATHER